HTR010/DOF003 Rejected: “Fool For A Day… King For A Lifetime” CD

July 2006

Split release with Dropoutfamily.

1. Check 0:08
2. Copycat 2:44
3. The Barrel of Sins 2:07
4. Four Shots 2:56
5. Suicide Mission 2:44
6. Blacklist 1:49
7. Killer Dropouts and a Junkie 4:06
8. Disappointment 2:04
9. Small Town Punx 2:12
10. No Turning Back 3:16
11. Intoxicated 1:41
12. First To Go 4:31

total playing time 30:23

REVIEWS

Finnish streetpunk band’s first release since their 7tr MCD a few years back. There’s some neat Social Distortion lead guitar bits in there, but the overall effect is somewhat like Swedish Oi bands such as Hard Sell. Really good tunes but the vocals veer towards Oi-core and nothing really struck me with the lyrics.. (7/10)
NEGATIVE REACTION #7/Trev

Tuntuu, että olen aloittanut hieman liiankin monta tekstiä jollain Lappeenrannan kaupunkiin liittyvällä fraasilla. No niinhän tässä taas kävi, mutta antaa olla kun kaupunki kerran on täynnä hyviä hardcore- ja punk-orkestereita. Yksi enemmän punkin suuntaan kallistuva edustaja on joskus vuonna 1998 paikkeilla perustettu Rejected. Tämä katupunkrock partio on jaksanut painaa jo monet vuodet ja viimeinkin bändi on saanut kasaan ensimmäisen täyspitkänsä. Vuosien saatossa bändi on julkaissut myös mini-CD:n Heat Of The Night, split 7″:n Worth The Painin kanssa ja demon.

Fool For A Day, King For A Lifetime -nimisellä täyspitkällä Rejected on niin sanotusti löytänyt itsensä ja musiikkinsa. Kappaleet rullaavat mukavasti eteenpäin tylsistyttämättä, jalka vispaa ja kertosäkeet saavat huutamaan mukana. Tälläiset elementit ovatkin mielestäni erittäin hyviä, kun mietitään punkrock-albumia. Lätyltä löytyy myös tuttuja aihepiirejä tekstien osalta, kaverit, selkään puukottaminen ja dokaus ovat tietysti käsitelty, mutta mistä muustakaan tälläisessä musiikissa pitäisi laulaa, kukista ja emotukista vai, häh? Rejected pitää linjan rehellisenä ja kotikaupungissaan punkkarina olemisista kertova Small Town Punk ja musiikin energiasta kertova No Turning Back ovat loistavia kappaleita. Levyn lopettava First To Go jää varmasti soimaan päähän, olemalla levyn paras biisi. Kaiken lisäksi levy soundaa hyvältä, mikään ei ole liian kovalla tai hiljaa vaan homma on juuri niin kuin pitääkin.

Rejected lunastaa paikkansa suomalaisen katupunkin eturivissä ja toivottavasti bändiä nähdään soittamassa juottoloissa ympäri maata, sillä livenähän tämä vielä paremmin toimii. Suosittelen tsekkaamaan Lappeenrannan punkrock-retkut ja kenties vaikka ostamaan tämän mainion levyn.

Noise.fi/Markus Veijalainen 21.9.2006

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s